Η ομορφιά δεν είναι μόνο στο «έξω» μας, αλλά και στο μέσα μας, όπως ακούγεται πολύ τελευταία μιας και έχουμε γίνει λίγο παραπάνω επιφανειακοί!!!

Έτσι λοιπόν θα σας μιλήσω κι εγώ για ένα βιβλίο που διάβασα και μου έκανε εντύπωση.

Το βιβλίο λέγεται «Και το παραμύθι δεν τελείωσε» και μου έκανε εντύπωση για πολλούς λόγους.

Αρχικά σαν τίτλος. Σε κάνει να αναρωτιέσαι δηλαδή εγώ τώρα τι θα διαβάσω; Θα διαβάζω συνέχεια και στο τέλος τι; Δεν θα καταλήξω πουθενά;

Στη συνέχεια διαβάζοντάς το, μου έκανε τρομερή εντύπωση πως είναι ένα βιβλίο που μπορεί να το διαβάσει ένα παιδάκι 5 χρονών (να του το διαβάσουν, έστω!), μέχρι έναν ενήλικα ανεξαρτήτως ηλικίας. Κι όμως είναι αλήθεια! Το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο!

Από τα παιδιά, γιατί πραγματικά το βλέπουν ως παραμύθι και ανυπομονούν για τη συνέχεια, παίρνοντας ωραία διδάγματα και ωραίες εικόνες για το μέλλον τους και από τους ῾῾μεγάλους᾽᾽γιατί μέσα από το βιβλίο βλέπουν τη ζωή τους, τους φόβους τους, συνειδητοποιούν λάθη τους, πράγματα που τους κρατούν πίσω καιρό και γιατί όχι αν προλαβαίνουν να τα αλλάξουν κιόλας!

Τέλος, είναι ένα βιβλίο που σου φτιάχνει όμορφες εικόνες διαβάζοντας το, ευχάριστο στην ανάγνωση, χωρίς δύσκολο λεξιλόγιο. Αυτό που θυμάμαι πιο έντονα, είναι ότι δύσκολα σταματούσα σε κάποιο κεφάλαιο, αν μπορούσα να το διαβάσω όλο σε μια μέρα θα το έκανα με ευχαρίστηση.

Το συγκεκριμένο βιβλίο έκανε τον κόσμο μου ομορφότερο, αφήνοντάς μου ένα χαμόγελο  διαβάζοντάς το. Σας προσκαλώ να κάνετε κι εσείς το ίδιο διαβάζοντας είτε το ίδιο, είτε οποιοδήποτε βιβλίο εσάς σας ευχαριστεί!

 

Συγγραφεας

Είμαι γεμάτη θετική ενέργεια, αλλά έχω και τις "κλειστές" μου. Ετοιμόλογη, δραστήρια και επιλεκτική, βρίσκω καθημερινά λόγους για να απολαμβάνω τη ζωή. Άλλωστε "η ζωή είναι ωραία, διασκέδασέ τη"...

Σχολιασε το!